Стан здоров’я дітей є показником правильної організації хар­чування в закладі дошкільної освіти, адже оптимальний режим харчування та збалансованість раціону забезпечують зрос­тання та нормальний розвиток дитини, підвищення опірності її ор­ганізму до захворювань.
Раціональне харчування – це фі­зіологічно повноцінне харчування, різноманітне і збалансоване за всі­ма компонентами. Воно забезпечує зростання, нормальний розвиток та життєдіяльність дитини.
Раціональне харчування дітей передбачає:
  • оптимальний режим;
  • збалансованість раціону.
Оптимальність режиму харчування визначають за такими критеріями:
  • час і кількість прийомів їжі;
  • інтервали між прийомами їжі;
  • розподіл харчового раціону за енергоцінністю;
  • хімічний склад і об’єм готових страв.
Збалансований дитячий раціон має бути оптимальним у кіль­кісному та якісному співвідношенні поживних речовин — білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів, мікро- та макроелементів, хар­чових волокон та жирних кислот. Вони мають надходити в організм у необхідній кількості.
У нашому закладі ми ставимо собі за мету максимально поліпшити та зміцнити здоров’я дітей. Різноманітна їжа — це ключ до здорового й збалансованого харчування.
Кiлькiсть переглядiв: 314